Žalių pomidorų užkandėlė



Reikės: 

1,5 kg nesunokusių pomidorų
3 vidutinio dydžio svogūnų
1-2 galvučių česnako
1 aitriosios paprikos
1 a. š. kalendrų grūdelių
1 v. š. druskos
3 v. š. cukraus
juodųjų pipirų grūdelių
150 ml acto (6 proc.)
100 ml aliejaus
šiek tiek žalumynų – kalendrų, petražolių

Kaip gaminti

Pomidorus supjaustykite ketvirčiais.
Svogūnus – pusžiedžiais ir sumaišykite su pomidorais.
Į maisto smulkintuvą dėkite nuvalytas česnako skilteles, žalumynus, supjaustytą aitriąją papriką.
Jei nemėgstate aštriai, sėklyčių nedėkite.
Viską sumalkite.
Supilkite masę ant pomidorų, suberkite kalendras, cukrų, druską, pipirus, pilkite actą, aliejų, išmaišykite ir palikite porai valandų.
Kartais pamaišykite.
Sudėkite į sterilius stiklainius, tampriai paspauskite, užpilkite susidariusiomis sultimis.
Sudėkite į puodą su vandeniu, užvirkite ir sterilizuokite nuo užvirimo momento 35 minutes.
Uždarykite, apverskite žemyn dangteliais, kol atvės.

Laikykite vėsiai.

Komentarai