Reikės:
- 1 kg kopusto
- 3-4 didesnės morkos
- 2 dideli burokėliai
- 2 dideli svogūnai (naudoju baltus saldžiuosius, bet dėl aštrumo geriau tiks vietiniai)
- 1-2 aitriosios paprikos (nebūtina)
Marinatui:
- 600 ml vandens
- 100 ml acto 9%
- 100 ml aliejaus
- 30-45 g druskos
- 250-300 g cukraus
- 1 lauro lapelis
- 2 skiltelės česnako
Smulkiname šiaudeliais kopūstą. Su korėjietiška smulkykle smulkiname šiaudeliais morkas ir burokėlius. Plonais pusžiedžiais svogūną. Mėgstantiems aštriai – smulkiname aitriąją papriką. Viską suverčiame į indą ir išmaišome.
Į vandenį supilame aliejų. Įdedame druskos, cukraus, lauro lapelį, smulkintą česnaką. Pamaišome. Užverdame. Kiek atvėsus įpilame actą, pamaišome ir karštą skystį užpilame ant sumaišytų inde daržovių. Viską gerai permaišome ir kambario temperatūroje šiltai marinuojame pora dienų. Galima ryte vakare permaišyti.
Skanaus!
Kremliaus chriapa.
Komentarai
Rašyti komentarą