Mairūnų marinatas su medumi

Labiausiai tinka vištienai, kalakuto šlaunelėms.

Grietinė: 200 ml 18 proc. riebumo
Alyvuogių aliejus: 3 valg. š.
Medus: 2 valg. š.
Garstyčios: 1 valg. š.
Druska: 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
Juodieji pipirai: 1 žiupsnelis arba pagal skonį
Česnakai: 3 skiltelės susmulkintos
Mairūnas: 20 g kvapniojo
Saldžiosios paprikos milteliai: 1 arbat. š.

Mairūnus susmulkinti. Į dubenį sudėti visus ingredientus, įberti druskos ir pipirų pagal skonį ir viską gerai išmaišyti.

Marinuodami mėsą, kruopščiai ištrinti ją marinatu ir palikti mažiausiai 2 valandoms šaldytuve. Geriausia – per naktį.

Komentarai