Kalendros ir petražolių marinatas

Labiausiai tinka jautienai ar avienai.

Petražolės: 50 g šviežių
Kalendros: 40 g šviežios
Česnakai: 2 skiltelės susmulkintos
Druska: 0,5 arbat. š.
Saldžiosios paprikos milteliai: 0,5 arbat. š.
Juodieji pipirai: 0,5 arbat. š. maltų
Alyvuogių aliejus: 200 ml

Kalendrą ir petražoles sukapokti. Sudėti į dubenį kartu su susmulkintu česnaku ir viską gerai išmaišyti.

Į žolelių mišinį įberti druskos, pipirų, raudonosios paprikos miltelių. Išmaišyti.

Lėtai pilti alyvuogių aliejų. Mentele permaišyti, kad aliejus tolygiai pasiskirstytų. Palikti pastovėti kambario temperatūroje, kad skoniai susimaišytų.

Mėsą ištrinti marinatu ir paliti pastovėti porą valandų. Geriausia per naktį.

Komentarai