Ištrauka.
4 kilogramų per parą našumo džiovyklė yra įrankis užsidirbti vienam žmogui. Su šiuo prietaisu galėsite dirbti beveik ištisus metus. Toje pat džiovyklėje galima džiovinti daržoves, vaisius, uogas, žalumynus. Daugiau uždirbsite, jei dalį žaliavos surinksite ar išauginsite patys.
Kuo našesnę džiovyklę nusipirksite, tuo daugiau turėsite uždarbio. Jei didinsite džiovyklės našumą, turėsite didinti darbuotojų skaičių, bet augs bendrosios pajamos bei mažės produkcijos ir pardavimo savikaina.
Džiovinamos produkcijos lentelė (2017 metų kainos):
Produktas
|
Paruošimas
|
Produkcijos iš 1 kg žaliavos g.
|
Džiovinimo temperatūra
|
Džiovinimo laikas
|
1 kg žaliavos kaina Eur
|
1 kg kaina prekybos vietose Eur
|
Ruošimo sezonas
|
Grybai
|
Nuvalomi (neplaunami) supjaustomi 5 mm griežinėliais
|
100
|
40-45
|
12-18
|
2
|
100
|
Vl-X
|
Obuoliai
|
Nulupama odelė, išimamos sėklidės, supjaustomi 6-8 mm griežinėliais
|
130
|
40-45
|
12 - 18
|
0,3
|
7-15
|
lX-Xl
|
Kriaušės
|
Nulupama odelė, išpjaunamos sėklidės. Saldžios ir mažos gali būti pjaunamos per pusę, didelės - 6-8 mm storio griežinėliais
|
180
|
40-45
|
12-18
|
0,4
|
7-15
|
lX-Xl
|
Slyvos
|
Nepjaustytos blanširuojamos (iki 1 min karštame vandenyje), pjaunamos per pusę išimant kauliukus
|
300
|
45-60
|
30-48
|
0,4
|
10-12
|
lX-X
|
Avietės
|
Atrenkamos sveikos ir nepersirpusios, neplaunamos, ištraukiami koteliai
|
150
|
3
|
60-90
|
Vll-Xl
| ||
Vyšnios
|
Perpjaunamos pusiau, išimamas kauliukas
|
250
|
55
|
30
|
4
|
13-20
|
Vll
|
Vynuogės
|
Džiovinimui paspartinti galima 10-20 s įmerkti į verdantį vandenį
|
Xl-Xl
| |||||
Žemuogės
|
Atrenkamos sveikos ir nepersirpusios, neplaunamos, nuimami žiedkočiai
|
130
|
45
50-60 pjaustytoms
|
30-48
|
Vl-lX
| ||
Spanguolės
|
3
|
15
|
X-l
| ||||
Mėlynės
|
3
|
18-20
|
Vlll
| ||||
Šilauogės
|
4
|
15-20
|
Vll-lX
| ||||
Juodieji serbentai
|
3
|
20-25
|
Vll-lX
| ||||
Medlieva
|
Vll
| ||||||
Šermukšnis ir aronija
|
12-25
|
X-Xl
| |||||
Braškės
|
Didesnės pjaustomos griežinėliais, mažesnės perpjaunamos pusiau
|
45
|
12
|
2
|
15-20
|
Vl-Vll
| |
Morkos
|
120-180
|
0,3
|
17-20
|
lX-ll
| |||
Žirniai
|
0,2
|
3-4
|
Vl-Vlll
| ||||
Svogūnai
|
120-150
|
0,4
|
25-30
|
Vll-ll
| |||
Burokėliai
|
120-170
|
0,3
|
30-70
|
Vll-ll
| |||
Kopūstai
|
70- 90
|
0,2
|
20-25
|
lV-l
| |||
Česnakas
|
5
|
20-60
|
Vll-lll
| ||||
Bulvės
|
Pjaustoma 8-15 mm griežinėliais arba kubeliais
|
68
|
12-16
|
0,3
|
25-30
|
Vl-ll
| |
Cukinijos
|
Jaunos pjaustomos apvaliais 5-10 mm griežinėliais, senesnėms pašalinama odelė, pjaustomos gabaliukais ar kubeliais
|
45
|
8-12
|
Vlll-Xl
| |||
Moliūgai
|
Pjaustomi čipsais, juostelėmis, kubeliais
|
40
|
12-24
|
lX-ll
| |||
Pomidorai
|
2
|
15-30
|
Vll-X
| ||||
Svarainiai
|
Supjaustomi, užpilami cukrumi ir išgaunamas sirupas
|
X
| |||||
Petražolės
|
Lapai su stiebais nuplaunami, nusausinami, dedami plonu sluoksniu, vartomi
|
100
|
35-40
|
8
|
25-35
|
Vl-Xl
| |
Raudonėliai
|
Lapai su stiebais nuplaunami, nusausinami, dedami plonu sluoksniu, vartomi
|
100
|
38-40
|
12-24
|
30-40
|
Vl-Xl
| |
Čiobreliai
|
Lapai su stiebais nuplaunami, nusausinami, dedami plonu sluoksniu
|
100
|
38-40
|
12-24
|
20-40
|
Vl-Xl
| |
Krapai
|
Viršūnėles paliekame su stiebeliais, geriau neplauti, nuplauti nusausinami, dedami plonu sluoksniu, vartomi
|
70-100
|
35-40
|
12-24
|
20-30
|
Vl-Xl
| |
Špinatai
|
Lapai nuplaunami, nusausinami, dedami plonu sluoksniu
|
100
|
38-40
|
12-16
|
30-60
|
V-Xl
| |
Ožkarožės
|
Nuskinti lapeliai suminkomi, fermentuojami 1-5 paras, staigiai sustabdoma fermentacija
|
100
|
60
|
3-4
|
40- 70
|
Vl-X
| |
Mėtos
|
Lapai su stiebais dažniausiai neplaunami, dedami plonu sluoksniu, vartomi
|
100
|
38-40
|
12-24
|
20-40
|
Vl-Xl
| |
Abrikosai
|
Perpjaunami per pusę, pašalinamas kauliukas
|
50-60
|
48-60
| ||||
Persikai
|
Supjaustomi griežinėliais, vartomi
|
55
|
30
| ||||
Bananai
|
Pjaustomi griežinėliais, naudojamas popierius, kad nepriliptų
|
55
|
18-24
| ||||
Kiviai
|
Šalinama odelė, pjaustoma 7-10 mm griežinėliais, vartomi
|
45
|
18
| ||||
Paprikos
|
Pjaustomos juostelėmis, gabaliukais, tolygiai paskirstomos
|
50
|
12-18
| ||||
Aštriosios paprikos
|
Perpjaunamos išilgai
|
50
|
18
| ||||
Ananasai
|
Šalinama žievė, pjaustomi 6-10 mm griežinėliais, vartomi
|
50
|
24
| ||||
Makaronai
|
40
|
14-18
|
l-Xll
| ||||
Mėsa
|
68+
|
12-16
|
l-Xll
| ||||
Žuvis
|
68
|
l-Xll
|
Visas straipsnis – visasverslas.lt
Komentarai
Rašyti komentarą