Daržovių ir vaisių džiovinimo verslas

Ištrauka.

4 kilogramų per parą našumo džiovyklė yra įrankis užsidirbti vienam žmogui. Su šiuo prietaisu galėsite dirbti beveik ištisus metus. Toje pat džiovyklėje galima džiovinti daržoves, vaisius, uogas, žalumynus. Daugiau uždirbsite, jei dalį žaliavos surinksite ar išauginsite patys.

Kuo našesnę džiovyklę nusipirksite, tuo daugiau turėsite uždarbio. Jei didinsite džiovyklės našumą, turėsite didinti darbuotojų skaičių, bet augs bendrosios pajamos bei mažės produkcijos ir pardavimo savikaina.

Džiovinamos produkcijos lentelė (2017 metų kainos):




Produktas
Paruošimas
Produkcijos iš 1 kg žaliavos g.
Džiovinimo temperatūra
Džiovinimo laikas
1 kg žaliavos kaina Eur
1 kg kaina prekybos vietose  Eur
Ruošimo sezonas
Grybai
Nuvalomi (neplaunami) supjaustomi 5 mm griežinėliais
100
40-45
12-18
2
100
Vl-X
Obuoliai
Nulupama odelė, išimamos sėklidės, supjaustomi 6-8 mm griežinėliais
130
40-45
12 - 18
0,3
7-15
lX-Xl
Kriaušės
Nulupama odelė, išpjaunamos sėklidės. Saldžios ir mažos gali būti pjaunamos per pusę, didelės -  6-8 mm storio griežinėliais
180
40-45
12-18
0,4
7-15
lX-Xl
Slyvos
Nepjaustytos blanširuojamos (iki 1 min karštame vandenyje), pjaunamos per pusę išimant kauliukus
300
45-60
30-48
0,4
10-12
lX-X
Avietės
Atrenkamos sveikos ir nepersirpusios, neplaunamos, ištraukiami koteliai
150


3
60-90
Vll-Xl
Vyšnios
Perpjaunamos pusiau, išimamas kauliukas
250
55
30
4
13-20
Vll
Vynuogės
Džiovinimui paspartinti galima 10-20 s įmerkti į verdantį vandenį





Xl-Xl
Žemuogės
Atrenkamos sveikos ir nepersirpusios, neplaunamos, nuimami žiedkočiai
130
45
50-60 pjaustytoms
30-48


Vl-lX
Spanguolės




3
15
X-l
Mėlynės




3
18-20
Vlll
Šilauogės




4
15-20
Vll-lX
Juodieji serbentai




3
20-25
Vll-lX
Medlieva






Vll
Šermukšnis ir aronija





12-25
X-Xl
Braškės
Didesnės pjaustomos griežinėliais, mažesnės perpjaunamos pusiau

45
12
2
15-20
Vl-Vll








Morkos

120-180


0,3
17-20
lX-ll
Žirniai




0,2
3-4
Vl-Vlll
Svogūnai

120-150


0,4
25-30
Vll-ll
Burokėliai

120-170


0,3
30-70
Vll-ll
Kopūstai

70- 90


0,2
20-25
lV-l
Česnakas




5
20-60
Vll-lll
Bulvės
Pjaustoma 8-15 mm griežinėliais arba kubeliais

68
12-16
0,3
25-30
Vl-ll
Cukinijos
Jaunos pjaustomos apvaliais 5-10 mm griežinėliais, senesnėms pašalinama odelė, pjaustomos gabaliukais ar kubeliais

45
8-12


Vlll-Xl
Moliūgai
Pjaustomi čipsais, juostelėmis, kubeliais

40
12-24


lX-ll
Pomidorai




2
15-30
Vll-X
Svarainiai
Supjaustomi, užpilami cukrumi ir  išgaunamas sirupas





X
Petražolės
Lapai su stiebais nuplaunami, nusausinami, dedami plonu sluoksniu, vartomi
100
35-40
8

25-35
Vl-Xl
Raudonėliai
Lapai su stiebais nuplaunami, nusausinami, dedami plonu sluoksniu, vartomi
100
38-40
12-24

30-40
Vl-Xl
Čiobreliai
Lapai su stiebais nuplaunami, nusausinami, dedami plonu sluoksniu
100
38-40
12-24

20-40
Vl-Xl
Krapai
Viršūnėles paliekame su stiebeliais, geriau neplauti, nuplauti nusausinami, dedami plonu sluoksniu, vartomi
70-100
35-40
12-24

20-30
Vl-Xl
Špinatai
Lapai nuplaunami, nusausinami, dedami plonu sluoksniu
100
38-40
12-16

30-60
V-Xl
Ožkarožės
Nuskinti lapeliai suminkomi,  fermentuojami 1-5 paras, staigiai sustabdoma fermentacija
100
60
3-4

40- 70
Vl-X
Mėtos
Lapai su stiebais dažniausiai neplaunami, dedami plonu sluoksniu, vartomi
100
38-40
12-24

20-40
Vl-Xl








Abrikosai
Perpjaunami per pusę, pašalinamas kauliukas

50-60
48-60



Persikai
Supjaustomi griežinėliais, vartomi

55
30



Bananai
Pjaustomi griežinėliais, naudojamas popierius, kad nepriliptų

55
18-24



Kiviai
Šalinama odelė, pjaustoma 7-10 mm griežinėliais, vartomi

45
18



Paprikos
Pjaustomos juostelėmis, gabaliukais, tolygiai paskirstomos

50
12-18



Aštriosios paprikos
Perpjaunamos išilgai

50
18



Ananasai
Šalinama žievė, pjaustomi 6-10 mm griežinėliais, vartomi

50
24











Makaronai


40
14-18


l-Xll
Mėsa


68+
12-16


l-Xll
Žuvis


68



l-Xll
  
Visas straipsnis – visasverslas.lt

Komentarai