Chimichurri marinatas

Tinka marinuoti vištienai, kiaulienai, bet idealiausias jautienai.

Raudonasis svogūnas: 0,25 vnt. smulkiai supjaustyto;
Čili pipiras: 2 vnt. maži smulkiai supjaustyti
Česnakai: 3 skiltelės sutrintos
Petražolės: 1 sauja didelė
Vyno actas: 60 ml raudonojo
Alyvuogių aliejus: 40 ml
Druska: 1 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1 arbat. š. šviežiai maltų

Visus produktus sudėti į virtuvės kombainą ir sutrinti, kol petražolės bus smulkiai sukapotos, o ingredientai susimaišys. Jei nėra virtuvės kombaino, petražoles itin smulkiai sukapoti peiliu ir sumaišyti su kitais ingredientais.

Marinuoti pasirinktą mėsą mažiausiai valandą (o didesnius gabalėlius galima ir pernakt).

Komentarai