Vitinta kiaulienos nugarinė

Vitinta kiaulienos nugarinė pagal bulviukose.lt

Ko reikės:

750 g kiaulienos nugarinės
1 kupinas šaukštas druskos
1 šaukštels šviežiai maltų pipirų
1 šaukštas šviežių čiobrelio lapelių
1 šaukštas šviežių mairūno lapelių
1 česnako galva
50 ml degtinės
1 šaukštas saldžiosios paprikos miltelių

Nupjaustti nuo nugarinės visus riebaliukus, plėveles ir gysleles. Inde, kuriame sūdysime nugarinę sumaišyti druską, pipirus, smulkintas česnako skilteles, žoleles ir degtinę. Įdėti į indą nugarinę, apvolioti sūdymo mišiniu ir laikyti uždengus šaldytuve 3-4 paras kaskart pavartant vieną – du kartus.

Pasisūdžiusią nugarinę išimti iš sūdymo mišinio, labai gerai nusausinti ir įtrinti saldžiosios paprikos milteliais. Nugarinę suvynioti į marlinį audinį arba lengai apsukti popieriniu rankšluosčiu, pakabinti šiltoje vėdinamoje vietoje (pvz.: virš gartraukio) ir vytinti 7-10 dienas. Stebėti, kad nugarinė apvystų, bet ne visiškai sukietėtų.

Komentarai