Ivertuotas cukrus receptas

Invertuoto cukraus sirupas yra gliukozės ir fruktozės mišinys. Jis gaunamas sacharozę (cukrinių runkelių, cukranendrių cukrų) išskaidant į šiuos du ingredientus. Šio cukraus pavidalas yra skystas, gaminiuose jis padeda išlaikyti drėgmę ir yra mažiau linkęs kristalizuotis, o leduose veikia kaip antifrizas. Taip pat jis pasižymi konservavimo savybėmis, prailgina produktų galiojimo laiką, kuriuose yra naudojamas. Dėl šių priežasčių invertuoto cukraus sirupas vertinamas kepėjų ir konditerių bei labai plačiai naudojamas konditerijoje. Taip pat bitininkai panašiu invertuoto cukraus sirupu žiemą maitina bites.

Receptas:
• 1 kg cukraus
• 0,5 litro vandens
• 5 g citrinos rūgšties (milteliai)

Gamyba:
Į cukrų pilame vandenį. Maišome ir kaitiname iki užvirimo. Ipilame 5 g citrinos rūgšties ir verdame ne mažiau kaip valandą ant silpnos ugnies.

100 gramų gaminio maistingumo informacija:
Energinė vertė 1220 KJ / 290 Kcal
Iš viso riebalų 0 g
Iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0 g
Iš viso angliavandenių 73 g
Iš kurių cukrus 73 g
Iš viso baltymų 0 g
Druska 0 g
Kiekis: 180 g

Laikymo sąlygos: laikyti sandariai uždarytą sausoje ir tamsioje vietoje, temperatūroje neviršijančioje 25° C.

Tinka vartoti: 24 mėnesius nuo pagaminimo datos.

Invertuotas cukraus sirupas yra saldaus skonio, gelsvo atspalvio, be pašalinių priemaišų, klampus. Invertuoto sirupo gamyboje naudojamas cukrus sudetyje neturi krakmolo.

Fiziniai ir cheminiai parametrai:
Sausos medžiagos (%) >70
Brix (+20°C) 69±1%
Fruktozė (%) 27-35
Gliukozė (%) 29-30
Sacharozė (%) 39-44
HMF 0,86 mg/kg
Spalva (icumsa) <45
pH 4,5 - 5,5%

Komentarai