Dadano avilys brėžiniai. 16 rėmų



Pasibaigus bičių skraidymo sezonui, pats metas peržiūrėti bitininkystės inventorių, pasidaryti rėmelių, gal net avilį. Taigi, apžvelkime, kaip galima pasidaryti dadano tipo 16-os rėmų avilį. Šį avilio gaminimo variantą radau bitininkų forume, berods, bičiulė Liuka buvo patalpinusi nuorodą. Kadangi šis gaminimo būdas man pasirodė paprastas, patiko, noriu juo pasidalinti su jumis. Taip pat noriu pasakyti, kad variantų, kaip daryti avilius, yra tikrai daug ir tai tik vienas iš jų, todėl kiekvienas gali surasti sau priimtiną.

Aprašydamas, ką ir kaip daryti, pateiksiu nuotraukas, kuriose bus nurodyti ir tam tikri išmatavimai. Norėčiau atkreipti dėmesį, kad šio avilio išmatavimai yra apskaičiuoti aviliui, kuris daromas iš lauko dailylenčių, kurių storis yra 1,8 cm, o avilio apšiltinimas – 4 cm. Jei jūs rinksitės kitokius išmatavimus, pvz. dailylentes 2 cm., arba storesnį apšiltinimą, kai kuriuos matmenis reikės pakoreguoti.

Pateiktos nuotraukos yra darytos senokai, tai vienas iš mano pirmų avilių. Tuo metu dar neturėjau medienos pjovimo staklių, tad viską pjausčiau su paprastu siaurapjūkliu, todėl nekreipkite dėmesio į tam tikrus nelygumus. Tikiu, kad jums pavyks viskas žymiai tiesiau.

Tad apie viską nuo pradžių.
Tam tikri išmatavimai:

Prieš pradedant daryti avilį, norėčiau priminti tam tikrus išmatavimus: dadano rėmelis yra 43,5×30 cm dydžio, viršutinė rėmelio lentelė – 47 cm ilgio, meduvinis rėmelis – 43,5×14,5 cm. Tarpai tarp korių akelių yra 8-12 mm, kai bitės uždengia perus ar užakiuoja medų, tarpai sumažėja iki 6 mm. Avilyje tarpus, kurie yra mažesni nei 6 mm, bitės linkusios užpikiuoti, o tarpuose, kurie yra didesni kaip 12 mm, prisiuva korių akelių.
Reikalingos medžiagos:

ir trip toliau pagan nuorodą:

Komentarai