Naminių dešrelių receptas

Reikia:
• Pakelio žarnų – 500 g (būna pirkti didžiuosiuose prekybos centruose)
• Ryžių – 1 stiklinė (ryžius dėti, kad dešra būtų ne sausa, ryžiai tinka jei dešrą kemšate vištienos faršu)
• Vištienos krūtinėlės arba file (arba kiaulienos, būtinai į kiaulienos faršą įmaišyti ir jautienos, kad dešra nebūtų riebi) – 1 kg
• Svogūnai (vidutiniai) – 2 vnt
• 1 Česnakas (5,6 skiltelės)
• Druskos, prieskonių pagal skonį (arba 3 arb. šaukšteliai druskos (40 g), 10 g maltų pipirų.)
• Cukraus


Žarnas mirkyti per naktį šaltame vandenyje su 9% acto (1 valgomasis šaukštas į 1 litrą vandens). Sekančią dieną kruopščiai išskalaukite po tekančiu vandeniu.
Ryžius išvirti vandenyje ( į verdantį vandenį įdėti 1 šaukšelį druskos).
Vištienos krūtinėlę, išvirtus ryžius, svogūnus ir česnakus 1 ar 2 kartus sumalti mėsmale (2 kartus, jei norite smulaksu faršo).
Pasidaryti iš sumalto faršo kukuliukus, kumščio dydžio.
Užmauti žarną ant specialaus antgalio dešroms ir ją prilaikant dėti mėsos kukulius į mėsmalę, sukti rankeną, formuoti dešrą. Geriausia viruvėje turėti pagalbininką, kad galėtų pasidalinti darbais, kas deda faršą į mėsmalę ir suka jos rankeną ir kas formuoja dešrą.

Komentarai