Neoninė laimė

NEON HAPPINESS
Neoninė laimė

A diary by T.K.
USA, 2005 Nov 15-29



Food consumed:
1 hot dog
2 hamburgers
1 carrot pie
n+k rum (w/ cola)
4 gatorade
3 aquafina water
3+ combos
2 soup
1 seafood
n+k fries
n+k orange juice
2 taco bell burito
1 teriaki chicken
1 indian butter chicken
n+k scrambled eggs (w/ sausages)

2005 Nov 15, TUE
Tikras motelis iš filmų. 4-ame aukšte gyvenome – liftu pakyli, eini balkonu, didžiulės lovos. Duše reikia apsiprasti su valdymu. 4 val. Ryto prižadina Nidas. Mat mes išlūžom 9 val. – pavargę nuo 11 val. Trukmės kelionės + įspūdžių. Taco Bell maistas – klaikus, ir pigus. Smart&Final parduotuvėje vyko community fiesta, alus gana pigus, +2 galonai vandens rytdienos kelionei. Aptarnavimas visur labai mielas, žmonės labai šilti. Braidėm Pacifice. Šaltas ir jaukus. Pakrantės namai lediniai.
Keywords: JET LAG, Burito Factor.
New words: kakonautai, kakonai (keliauninkas, kurio natūrali reakcija į fast food yra WC).

2005 Nov 16, WED
5 val. Ryto išvykstam į Vegas. Kelių voratinklyje šiaip ne taip radom Route 15 (!!!), ir jau pirmyn. Pirmoji aušra in USA. Aplink puikūs kalnai ir suburbs. Sunkiai, bet radom Deny’s! Valio, sotūs pusryčiai 7.30 ryte. NOTE: viskas nesuderinta, reikia valgyti “deal” ar “offer”. Sunku rašyt – mašina krato. Monster trucks, traffic. Marčius vos nepaliko kameros pas Denny’s. Važiuojam prerija, aptverta tvora.
Groja Mazzy Star “Ghost ont the Highway”. O mes lekiam į Las Vegas per Route 15. Išlipam rest area. Prišikta, bet gražu. Steak mountains: kalnai, kurie atrodo tarsi būtų keptos mėsos kalnai. Las Vegas yra kičo miestas, sukurtas tingiems storiems amerikiečiams – plastic mimic of foreign glory. Nežiūrint į tai, Arūnas laimėjo 18.000$! Jautėmės tarsi visi laimėję – geras jausmas. Pergalę šventėm bare. Mano tolesni praradimai kiek nublukino tą jausmą. Visą rytdieną aš būsiu moralinių pagirių miege ir retkarčiais fotkinsiu savo pigia/prasta kamera.
New word: afro-lithuanians.
Keyword: Steak Mountains, Keno loto (Arūno pergalė 7 out of 7).

2005 Nov 17, THU
Diena, kurios nenoriu prisiminti. Visa ji praėjo migloje – nuobodi kelionė per prerijas ir krūmuotas stepes. Buvo tikrai įspūdingas sustojimas – Hoover Dam užtvanka. Puiki mega-architektūra, rausvos spalvos. Didybė – nors imk ir į geimą perkelk; suprantu kodėl FPSai atrodo taip kaip atrodo. Baisiai prisivalgėm ten, tiek, kad visą dieną nebesinorėjo. Jau naktį atvykom į Flagstaff – mažą apšepusį miestuką provincijos gilumoje – ant Route 66. Aš nuo tų idiotiškų šaltų gėrimų ir kondicionuojamų patalpų peršalau. Ir pastoviai pasimesdavau mall’uose. Vakare teko gydytis.
New word: kvasonas (Vytenio naujadaras – kvaso ir kruazano junginys).

2005 Nov 18, FRI
Mes aplankėme Grand Canyon. Tai taip didinga, kad sąmonė beveik nepriima info. Didybė, jauki mega kalnų panorama, žaislinė Colorado River kažkur žemai dugne. Oras tyras, šaltas, nors užuovėjoje saulė dar šildo. Čia girdėti įvairių kalbų – turistai spragsi fotikais. Jautiesi menkas, ir ready 2 die. Paukščiai ten laimingi. Matėm Ram – kalnų aviną, šlubą, bet išdidų. Daug fotkinom – tarsi iš gobšumo, kad nespėsim visko fiksuoti, išvežti. Iš Grand Canyon Park Post Office išsiunčiau 3 atvirukus – valio – dar niekad taip nedariau. Valio. Na štai, nugara į kanjoną lekiam į Williams, o po to į Route 40. Iš jo varom į LA – bet matyt nespėsim, tai nakvosim Barstow.
Pastoviai gailiuosi 2-jų dalykų: vardų ir numerių telefone bei krūvos pinigų, už kuriuos nenupirksiu lauktuvių... O dar laukia NY su jo išlaidom, bei Florida... Kol kas dar užtenka $, bet neaišku, kaip bus toliau. Aplanko labai įdomios mintys – reikia lėkti dirbti į USA! Tas dabar atrodo taip lengva – tokio dydžio šaly paklausa seems 2 B OK. Tikrinam LA Times darbo skelbimus – tikrai yra šansų. Dar reikės pasitarti su Laura.

2005 Nov 19, SAT
Motelyje tvyro romo kvapas (Captain Morgan), bet labai faina. Šilta, aš jau pasveikau. Miestas = filmas. Visur latinosai, mašinoje rap’as, pusryčiai diner’yje iš filmų, ir aišku visur stori vaikai ir stori jų tėvai. Iš El Campino mes patraukėm į LA Downtown – pirkti NBA bilietų. Šiaip ne taip pataikę į reikiamą kelią grožėjomės puikiu šio šviesaus ir balto miesto vaizdu. Tačiau po Staples Center mes nulėkėm ieškoti, kur nakvoti: o tai pasirodė sunkiau nei norėtųsi. Radom – smirdanti skylė Hollywood Inn. Smirda šūdais. Bet pasivaikščiojimas po Santa Monica Beach viską atpirko. Jau nekalbant apie Universal City. Daugeliuj mūsų Universal Studios City patiko labiau nei Las vegas. Čia irgi plastikas, bet kažkoks “rimtesnis”, gal todėl, kad mažesnis? Daugybė žmonių, milijonas suvenyrų. Mirga spalvos ir plėšia muzika. Toks jausmas, kad čia sukoncentruota visa Amerikos pramogų esmė – triukšmas, spalvos, brand’ai, doleriai ir tušti stori žmonės. Bet visgi, tai smagu, nors ir vargina. Pirkom bilietus į IMAX kino teatrą - Harry Potter And The Goblet of Fire! Šiandien buvo labai rich diena. Pasakiau labas/ate pacifikui, krūva suvenyrų ir linksmybių. Paplūdimio smėlis grubesnis nei prie Baltijos. Su Marčium pliaže suėdėm puikią vištieną. Grįžome, o šūdų smarvės problema jau išspręsta. Motelyje vyko remontas – gal todėl kai kas veikė prasčiau. Visiems pastoviai kartojasi burito factor.

2005 Nov 20, SUN
Sėdim Staples Center – laukiam LA Clippers vs. Golden State Warriors žaidimo. Alus = 10$. Nuo šitos [Staples] terasos matyti visas LA. Nuostabu. Juodžkiai rėkauja “tickets, tickeeeeets, extra seats!” Laimi, aišku, Clippers, nors publika per daug nesiautėja. Rytoj skrendam į NY. O šiandien dar eisim į Potterį. LA tvyro puikus oras, vasara, tik nervina pastoviai šaldomi gėrimai ir patalpos – vis baisu peršalti. Bet šiaip mes lepinamės – gyvenam Sunset Bvd, Hollywood’e. Jėga! P.S. filmas buvo šūdas, Potterio serija tapo silpnos režisūros komerciniu burbulu. Ta proga mes skandinom liūdesį pigiame brangiame rome. O per TV rodė totaliai nevaržomą porno-magnato šou apie prostitutes. Beje, po filmo smagiai pasivaikščiojom po Holywood Bvd – mindėm žvaigždes.
New words: Santa Monica Beach (sęnamąnika byč), Double Quarter Pounder with cheese, 99,99 (nainti nain-ainain).
Keyword: got milk? (chocolate milk bottle containing rum)

2005 Nov 21, MON
Viskas. Šiandien paskutinė diena LA. Ta proga mes, žinodami, kad gyvename prie pat Holywood, nulėkėm iki Hollywood Bvd ir perėjom jį beveik visą. Radau krūvą žvaigždžių, krūvą garsių pavardžių. Įsigijau kelionei krepšį už 10$, nes jau nebetelpa suvenyrai. Miestas toks gražus, daug žalumos, turtas maišosi su piguva, suvenyrai su pankais ir benamiais. Mūsų šios dienos apogėjus – kelionė prie Hollywood ženklo kalvose. Mažos vingiuotos gatvelės, jaukios ir tikros. Ore tarsi tvyro rami diena, amžina vasara (29C). Tikrai, ši savaitė buvo svajonių išsipildymo dienos, o juk dar laukia NY. Keista, amerikiečių kičas ir amžinai gera nuotaika jau atrodo OK, kūno masė vis dar juokina. East Coast’e mes važinėsim SUV (beje, paskui paaiškės, kad vis gi ne) – susiliesim su minia! Štai dabar mes oro uoste LAX, Terminal 4. Laukiam skrydžio, turim 3 val. This calls for Guinness!

2005 Nov 22, TUE
New York’e mėlynas rytas, lyja, mes norim atgal į LA. Taxistas nesupranta, kur reikia važiuoti, sėdi sau su didele skrybėle ir kalba telefonu su Laura. Mes garuojam susigrūdę, bet visgi atvažiuojam į Brooklyn. Ir prasideda jėga. Lauktuvės, hugs’n’kisses, įspūdžiai, pokalbiai ir t.t. mes totaliai nusikalę kritom miegot iki 15 val. Po to pietūs uzbekų restoranėlyje “Kupola Samarkanda” (pagaliau normalus maistas) ir metro iki Union Square. Čia su Laura einam į East Village alaus, o paskui į China Town – kur antrame aukšte radom nice bar ir pokalbį su Ryan’u. Po to miglota kelionė namo ir party goin’on! Labai smagu, ir Laura dalyvauja pergalingai!!! Miegu maiše pas ja kambary ant grindų kaip koks šuo.

2005 Nov 23, WED
Labai ilgai miegu ir pramiegu, kai bičai išvaro į NY. Bet nieko, su mergom Samarkande įkalu dvi sriubas (charčo ir vištienos sultinį), ir lekiam į NY – į Ground Zero. Miestas toks įspūdingas, kad nebeužsičiaupiu. Laura beje irgi – plepa visą laiką tarsi CD leistų! Matyt trūksta jai gal bendraut? Anyway man pasisekė, kad turiu tokį gidą. Mes tiesiog vaikštom po didingas gatves, iš kanalizacijų eina garas, stilingi žmonės kažkur skuba, 10 mln. miestas niekada nemiega. Metro iki Times Square – aš neturiu amo nuo įspūdžių. Tai taip didinga, dangoraižiai ir nušlifuoti šaligatviai su juodais gumos taškiukais. Niekas nepaiso eismo taisyklių, šviesioforų, eina kada nori. Ryškios parduotuvės, ryškūs personažai, indai su keptais riešutais, picerijos, coffee shop’ai, totaliai prišnerkštas bet mielas metro, paslaugūs praeiviai, taksistai negali nepypsinti, gražūs juodžiai su paltais, prašmatnios ponios su šeimom prie hotel’ių, cinema openings, rėkia crazy believers, miega homeless, tušti suvenyrų shop’ai. Reikia visus ignoruoti ir tiesiog eiti, nes į tave atsitrenks ir nepraleis. Pastovus ambient triukšmas. Ir štai mes prie baro (Smith’s), kur mūsų laukia chebra. Ale jie neblaivūs! Juodžkis ant kampo vaikštinėja ir kartais greitakalbe sumurma ”weed-weed-weed-weed-weed?” Gerokai pasėdim, paskui vedam Marčių ir Vytenį iki Open Bar’o kažkur toli toli. 10,30-11,30 all spirits except beer are free. Gerokai tekilos užsakėm (15 vnt.). Šokom. Ir staiga dingo Marčius. Vyteniui pirkom keptą chicken. Ir jis dingo su mūsų map’u. Mes su Laura vaikščiojom po NY visą naktį ir plepėjom. Valgėm slice of pizza, ir sėdom į metro link namų. Buvo labai ankstus rytas, ir mes pramiegojom savo stotelę, nuvežė iki galinės. Nieko, grįžom, tyliai namo – ogi nėra Marčiaus. Vėliau paaiškėjo, kad jis pas kažkokią storą juodukę nakvojo, kuri jį pagrobė. Vytenis guli, o jo SIM pas mane. Kritom miegot 8 val. ryte...

2005 Nov 24, THU
Baisu, atrodo 1 sec. – ir jau tenka keltis, Laura pyksta, po to prabudo ir ji – išlydėti... Zombių armija susikrovė ir pakilo į taxi atsibučiavę. Buvo gaila išvykti. Taxistas rusas. NY tolumoje didingai moja mums ate. Varom į Jersey Turnpike. Prasideda kelionė į Raleigh (NC) – ji truks 12 val. Ilga nuobodi mieguista kelionė. 10 val. vakaro užsukam į Washington – tokiam šaltyje fotkinti Capitol Hill ir White House tamsoje iš tolo. Funny! 1 val. nakties atvykom į Cary, pas Vytenio seserį Vilmą. Ji mus labai šiltai priėmė, karališkai, pavaišino ramunėlių arbata. Ech, o jos namas vėl kaip iš filmų, pašto dėžutė lauke.

2005 Nov 25, FRI
Po super pusryčių (balta mišrainė!!!) lekiam šopintis! Vytenis nuperka tickets į NHL. Mall’e daug žmonių, mega large stores, XXL carts, žodžių size matters. Priperkam saldainių, drabužių ir grįžtam į tobulus pietus (kotletai!!!). Sotūs varom į Carolina Hurricanes vs. Toronto Maple Leaves. Aš širdyje esu už Leaves. Šiandien Black friday – diena po thanksgiving’o, kai visi paniškai eina pirkti. Taigi po lygiųjų, pratęsimo, ir shoot-off’o laimi ‘Canes, salė siautėja. Buvo geriau, nei NBA. Užsukam į Barnes&Nobles – tobulas knygynas su kavine centre. Čia nuostabu. Po to ilgai kalbam su Vilma apie life in USA, ji beveik norėtų namo, nors vyras Ričardas linkęs to move every 3 years... Saldus miegas ahead! It’s great.

2005 Nov 26, SAT
Sapnuoju SWIII ir dar biesai žino ką. Tobuli pusryčiai, last photos, ir mes lekiam dar šopintis. Gaunu megztinį už 50% OFF. Važiuojam į outlet’ą, klausom radio stoties, kuri transliuoja geimų soundtrack’us ir juos dar komentuoja. Sustojam Carolina Premium Outlets Center – čia sukoncentruota daugybė išparduotuvių, pilną nuolaidų – tik eik ir pirk. Nuo pasirinkimo raibsta akys – labai sunku išsirinkti kažkokių daiktų, nekalbant apie matavimąsi. Viskas, lekiam į Floridą.

2005 Nov 27, SUN
Mes gyvename puikiame ir pigiame viešbutyje RAMADA, didelis nice kambarys. Floridoje karšta, ir mes varom maudytis. Turim hot ginčą dėl Kennedy Space Center – pasirodo, neplanuota jo aplankyt. Bet po pusryčių pas Burger King visgi sutariam: cancel Miami, OK for KSC. Ta proga lekiam prie Atlanto ir maudomės tobulose bangose. Jausmas nerealus: lapkričio pabaiga karštame paplūdimyje! Viskas super. Aš turiu nusivilkti šlapias baltas kelnes. Varom į KSC. Viskas tiesiog WOW – stovi true size raketos, IMAX 3D movie pradžioje vos neverkiau nuo įspūdžių. Visgi vertėjo atvaryti iki NASA. Viską vainikuoja vakarienė su vynu už 35$ Red Lobster’yje. YES!


2005 Nov 28, MON

Attractions visited:
Rock’n’rollercoaster x 2
Hollywood Tower of Horror x 1
Star Tour (Trip to Endor) x 1
Indiana Jones x 1

Jau lieka tik 1 naktis iki mūsų kelionės namo. Kiek liūdna. Vakar Arūnas savo ilgom rankom sudaužė lempos gaubtą palubėj (propeller). Dabar ruošiamės važiuoti į Disney World. Panašu, kad mūsų laukia paskutinė, bet XXL dozė įspūdžių. Mūsų pirkinių ir suvenyrų kiekis jau siekia kritinę ribą. Mes gyvename netoli Cape Canaveral, Cocoa Beach’e. Motelyje yra heated pool, o duše per sieną girdisi, kaip phat nigga mama sako iš vonios: “I’ll be right back”, o jos vaikiukai laksto po mūsų balkoną.
Grįžom iš Disney World – po kičo pasaulio, po kičo parado – matėm visus multikų herojus-lėles, jie šoko ir dainavo. Prie įėjimo jie turėtų dalinti narkotikus. O Rock’n’rollacoaster buvo jėga, ėjom X2. Star Tour (pagal SW seriją) buvo smagu važinėtis po vaikystę. Pakeliui įsigijom final rankeną of Captain Morgan. Ir nuėjom i mall’ą užkasti bei atlikti paskutinius pirkinius. Čia yra kičo rojaus parduotuvė. Joje viskas žiba, sukasi, dainuoja angelai ir elniai, kvepia plastiko džiunglės, šviečia elektriniai popieriniai akvariumai ir gieda Santa. Baisu. O iš Disney World dar pamenu storus įv. amžiaus žmones, kurie vežioja patys save elektriniais vežimėliais. Visur dominuoja magnetukų parduotuvės irledai su M&M’s.  Mall’ai palyginus su Akropoliu – gigantai. Prekių pasirinkimas – akinančio baltumo. TV repertuaras – 80% reklama, ir 20% paslėpta reklama. Galima įsigyti “Yoda+Mickey fight as jedis with jedi suits” figūrėlių. Arba lightsaber. Arba dešreles su saldziu sirupu. Arba mini-krioklį ir robotą dinozaurą. Ir, kaip ne keista, t-shirt’ą su užrašu I’M SURROUNDED BY IDIOTS. Vienintelis tikslus t-shirt’as. Neoninė laimė. Tokiam pasauly nebūna depresijos, vienatvės. Tu privalai būti laimingas – tik už 9,99 – sutaupyk $2 dabar!
Esame savo kambary – čia tiek daiktų! Mūsų bagažas yra burbulai – išsipūtęs ir pasiekęs kritinę suvenyrų masę. Geriam paskutinę Captain Morgan rankeną, visi nusiteikę linksmai nostalgiškai. TV rodo Pittsburg Steelers vs. Indiana Colts. Aš gavau į galvą iš kambario ventiliatoriaus, kai lipau anto lovos fotkinti mūsų susikrovimo akto. Juokaujam laisvais nešvankiais juokeliais, o per TV visi kanalai rodo vienas už kitą tobulesnius hamburgerius, sūrį ir daržoves, o taipogi SUV’us ir kt. mašinas (Toyota, KIA, Mercury, Chevy, Nissan, Honda, Hyunday). Chebra rūko balkone ir entuziastingai kalba apie Disney World ir kt. menkniekius. Aš jaučiuosi įsimylėjęs, jau kokią šeštą dieną. Nuostabus jausmas, užmigti ir pabusti taip. Ryt kelionė į Orlando Airport. Ryt.

2005 Nov 29, TUE
Pirmi Marčiaus žodžiai, vakar pasakyti bare (mūsų kieme): Shut the fuck up! (Tonny). Labai gražu. Visi ginčijasi, ką nupirkti į darbą, tipo jau turim saldainių – o ką dar? Visi galvoja apie large bonką.
Viskas, aš nusiprausiau ir šiandien yra paskutinė diena. Dabar visa chebra išėjo prie okeano, o aš likau praustis vonioj. Ir dar vakar išsimaudėm čia pat esančiame pool’e. O po to sutikom šunį vardu Popcorn (jo šeimininkė nesvarbi). Anyway esam pakeliui į Orlando Intl. Airport. I [širdelė] JESUS.
Sėdžiu mašinoj, ir manęs klausia, kokio dydžio sumuštinio norėsiu – pasirinkimas XXXL arba XXL, manau. Nenoriu jokio. Bet noriu gyventi in USA. Radio groja laimės muziką – Kalėdų dainas. Neturim teisės būti nelaimingas – šitoj šaly visi žmonės perka ir tada būna laimingi. Buy and be happy. 99,99 – save now – money back guarantee! OPEN – neono ženklas, kuris reiškia pirkimą. Visur galima gauti ledo – tai ledinė šalis, net per lietų jie jungią kondicionierių – nes tipo reikia viską šaldyt...

----------------------------
2005 Nov 30, WED

London, Gatwick Airport. Nieko nesuprantu. Mes skridom 8 val., o laikrodis rodo visai ką kitą. Savijauta zombiška, eisena kaip per plasteliną, nušilo rankos kojos, galva sunki, žvilgsnis apsiblausęs. Dabar laukiu, kol chebra parūkys in smoking area. Jau noriu namo. Į JAV, ta prasme. Ten palikau palmes ir vasarą – o čia negyva sidabrinė žolė apšerkšnijusi... net baisu pagalvoti, kas laukia Vilniuje – šlabdriba, matyt. Reikėtų nusnausti...

Komentarai