Tobulas "Napoleonas"

Kažkaip žiūriu mane patraukė "ant" pyragų.
Receptą radau nete, net nebepamenu kur. Bet tai nesvarbu.
Svarbu kad tai "tobulas".
Nors, tiesa pasakius, dar nebandžiau gaminti. Bet jaučiu, kad "tobulas".

Pagrindas:
700 g miltų,
200 g grietinės (25-30proc.),
2 kiaušiniai,
žiubsnelis druskos.

Kremui:
700ml pieno,
2 a.š. vanilinio cukraus,
200 g rudojo cukraus,
5 kiaušinio tryniai,
1 pilnas šaukštas miltų,
100 g sviesto.

Gaminimo eiga:
Į 700 g miltų itarkuojame arba smulkiai įpjaustome 300 g sviesto. Sumaigome pirštais kol pasidarys purus, tolygus "smėliukas". Įpilame grietinę, įmušame 2 kiaušinius, beriame žiubsnį druskos ir minkome kol nelips prie rankų. Formuojame vienodo dydžio rutuliukus (gaunasi 10-11) ir dėdame į šaldiklio kamerą.

Kol tešla šąla gaminame kremą.

700ml pieno su vaniliniu cukrumi užkaičiame puode. Kol pienas šyla, kitame inde išplaktame 5 kiaušinio trynius su ruduoju cukrumi ir šaukštu miltų.
Rudojo cukraus masę piltame į karšta piena, nuolant maišant. Kai kremas pradeda tirštėti nuimame puoda nuo viryklės ir dedame sviestą. Leidžiame atvėsti.

Traukiam tešlą iš kameros. Kočiojam ir formuojam norimo dydžio lakštus. Apipjaustome uždengę lėkšte ar kita forma. Subadytus šakute lakštus kepame įkaitintoje orkaiteje (210 laipsnių) apie 5-7 min. kol gražiai paruduos.

Suteptą tortą papuošiame trupiniais (nuo lakšto likę nupjaustymai) ir dedame į šaldytuva pastovėti bent per naktį.

Komentarai