Dėmėtasis pimpis pagal Jamie Oliver

Dėmėtasis pimpis (angl. Spotty Dick cake) – senas angliškas pyragas su džiovintais vaisiais. Vardo kilmė paprasta, seniau "pimpiais" (angl. Dick) vadindavo šunis, greičiausiai "lenciūginiais" ar panašaus plauko.

Pyragas yra paprastas, lengvai pagaminamas. Tiesa virimo-kepimo procesas užtrunka apie 3 val.

Jis pasiskolintas iš Jamie Oliver TV laidos, tad visos pretenzijos jam.

Pasak Jamie, anksčiau moterys, kai nebuvo skalbyklių, skalbimo procesą "ištęsdavo" visai dienai, tad tuo pačiu galima buvo užsiimti ir šio pyrago gaminimu, juolab, kad jam iškepti reikalingas puodas su verdančiu vandeniu. Nenustebčiau, kad tarp skalbinių buvo pastatomas ir puodas su "Pimpiu".

Ingridientai:
120 g miltų,
120 g maltų džiuvėsėlių,
120 g cukraus,
120 g tarkuoto svieto,
120 g džiovintų abrikosų,
140 ml pieno,
440 g razinų,
1 kiaušinis,
2 šaukšteliai tarkuoto imbiero,
ketvirtis tarkuoto muskato riešuto,
žiupsnelis druskos ir
įtarkuoto vieno apelsino odelės tarkenos.

Eiga:
Smulkiname abrikosus, tarkuojame muskatą, apelsiną ir imbierą. Visus ingridientus suverčiame-supilame į dubenį ir išmaišome. Eilės tvarka vargiai svarbi.

Ištepame svietu ar aliejumi stiklinio dubens (geriausia forma - pusė rutulio) dugną ir suverčiame į jį visą sumaišytą masę. Uždengiame folija. Dubenį statome į didelį pudą su vandeniu (JO paminėjo, kad vandens pripilame iki pusės) ir statome ant viryklės. Puodą uždengiame dangčiu ar folija. Kai vanduo užverda, sumažiname ugnį ir "troškiname" apie 3 valandas.

Patiekimas:
Ištraukiame dubenį su pyragu ir apverčiame jį ant lėkštės. Gausiai apipilame "Auksiniu sirupu" (Danske sugar tokiuose buteliukuose kažką panašaus gamina) ar klevų sirupu (bet anas kiek pe saldus). Pjaustome įprastuoju būdu. Atpjautą pyragą patiekiame su kremu ar grietinėle.

Štai jums ir Dėmėtasis pimpis.

Komentarai