Traškūs marinuoti agurkėliai

Kas nemėgsta traškių marinuotų agurkėlių? Visiems juos mėgstantiems šis įdomus receptas.

Produktai:

Maži (10 cm ilgio) agurkai,
po 1 šaukštelį acto esencijos,
1 petražolės šakelę,
1 svogūną (arba česnaką) ir morką į kiekvieną stiklainį.

Marinatas:

1 l vandens – 1 kupinas šaukštas druskos,
2 šaukštai be kaupo cukraus,
5 pipirų grūdeliai (kvapniųjų ir juodųjų),
gvazdikėlių, vyšnių lapų.

1 marinato litro užtenka 2 litriniams stiklainiams.

Kaip gaminti:

Agurkus porą valandų pamirkykite šaltame virintame vandenyje. Į litrinius stiklainius sudėkite agurkus, ant jų smulkintą svogūną ar česnaką, šiaudeliais supjaustytą morką, petražolės šakelę, galima ir krapo šakelę.

Užvirinkite vandenį, užpilkite agurkus, palaikykite 10 min., paskui vėl užpilkite verdančiu vandeniu. Trečią kartą į vandenį įberkite druskos – 1 kupiną šaukštą r du šaukštus litrui vandens, pipirus, gvazdikėlius, vyšnios lapą, užvirinkite, į kiekvieną stiklainį įpilkite po šaukštelį acto esencijos.

Užsukite stiklainius, apverskite. Apklokite ir palikite atvėsti.

Šaltinis delfi.lt

Komentarai