Audrius Bačiulis. "A.Paulausko spindesys ir skurdas"

Paskelbus apie Viktoro Uspaskicho ir Rolando Pakso partijų jungtuves, dabartinis Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Artūras Paulauskas tapo puikiu pavyzdžiu, koks likimas anksčiau ar vėliu ištinka politiką, neatsakingai pasirinkusį rėmėjus.

Artūras Paulauskas
A.Paulauskas kadaise buvo viena ryškiausių Lietuvos politikos figūrų. Pirmasis nepriklausomybę atkūrusios Lietuvos prokuroras, oficialus Algirdo Brazausko įpėdinis, be penkių minučių prezidentas, naujos partijos, privertusios pasislinkti Lietuvos politikos sunkiasvorius – konservatorius ir socialdemokratus, kūrėjas, ilgametis Seimo pirmininkas, vienu metu ėjęs ir prezidento pareigas, ministras, vieno svarbiausių Seimo komitetų pirmininkas, Valstybės gynimo komiteto narys – tokios biografijos galėtų pavydėti bet kuris politikas. Tik kas iš jos? Žmogus yra, postai yra, o politiko – nėra.
A.Paulausko tiesiog nebeliko viešumoje, ir susidaro įspūdis, jog jis pats stengiasi, kad visuomenė ir žiniasklaida kaip galima mažiau kreiptų į jį dėmesio. Nes bet koks kalbėjimas apie jį neįmanomas be pašaipų dėl jo politinės draugystės su Darbo partijos pirmininku V.Uspaskichu, kurį kadaise A.Paulauskas atvirai vadino užsienio specialiųjų tarnybų instrumentu ir kuriam prieš keletą metų pardavė savo socialliberalų partijos liekanas mainais į pirmininko pavaduotojo postą ir vietą Seime.

A.Paulauskas tapo pamokomuoju pavyzdžiu visiems ambicingiems politikos naujokams, kas gali nutikti, jei, siekdami karjeros, jie pasiduos pagundai ir priims paramą iš žmonių, kurių ir asmeninis, ir verslo skaidrumas kelia abejonių.

Komentarai