Rokiškis Rabinovičius. Apie Izraelio-Palestinos esą konfliktą

Bene seniausiai veikianti iš antižydiškų teroristinių organizacijų - tai Hesbollah (nors ji iš Libano, tačiau nuotrauka pernelyg iliustratyvi, kad galėčiau jos neįdėti). Nuotraukoje matomas Hesbollah saliutas - paveldėtas iš nacių, kurie dalyvavo, kuriant pirmas arabiškų fašistų grupeles. Aišku, Hesbollah yra šiitai, tačiau su sunitiškais Hamas palaiko puikius ryšius, tad pastarieji irgi neretai saliutuoja naciškai. Tautinis islamistinis pasisveikinimas, žinote. Tarp kitko, eilę metų Hitlerio "Mein Kampf" buvo bene didžiausiais tiražais parduodama knyga Gazos ruože. Ai, o dar viena islamo teroristinė grupė Fatah, kuri skaitosi nuosaiki, palyginus su Hamas - taigi išvis tiesiogiai nacių pradėta, istoriją dar nuo kokių 1939 mena.

Kadangi vėl tenai įvykiai Izraelyje buvo, o aplinkui tuntai naivių idiotų, kurie piktinasi Izraelio ir gina vargšus nuskriaustus “palestiniečius”*, tai aš jums parašysiu pačią esmę šio reikalo, kad turėtumėte supratimą. Parašysiu todėl, kad jau atsiranda Lietuvoje tokių, kurie pradeda pasakoti, kad Hamas raketos yra prastos, daugelis nepataiko į žmones, o Izraelis turi Iron Dome** antiraketas, todėl numuša jas ir todėl Izraelio atsakomieji veiksmai prieš Hamas – tai žiaurios civilių žudynės.

Žinot, čia panašiai, kaip kažkas aiškintų, kad Izraelio kariai nešioja neperšaunamas liemenes, todėl visokie hamasininkai, kurie į juos šaudo iš prastų automatų, visvien tų kareivių nenušaus, o jei ir nušaus, tai čia gi tik kareiviai, todėl kai tie kareiviai ima šaudyt atgal į Hamas smogikus – tai čia yra civilių žudynės ir nekaltos aukos. Ir ypač baisūs tie kareiviai todėl, kad kartais pataiko į vaikus ir moteris, kuriuos tie nekalti Hamas teroristai pasistato prieš save***, kai šaudo į Izraelio kareivius. O kadangi Hamas yra ne kareiviai, tai jie yra nekalti civiliai, kuriuos Izraelis neteisėtai žudo.



Man tasai konfliktas ir kairiųjų nuokrušų pezalai apie nekaltus Hamas veikėjus ir blogą Izraelį labai primena kokiais 1988 ar tai 1989 girdėtus aiškinimus iš kažkokių Jedinstvo tipo veikėjų apie latvius Latvijoje. Anie žinote, kaip pasakojo Latvijos ir latvių istoriją? Ogi paprastai, maždaug taip:

Latviai – tai suvokietėję lietuviai, kurie nelegaliai apgyvendino nuo seno rusiškas žemes. Ir kadaise latvių ten išvis nebuvo, nes Ryga buvo rusiškas miestas. Buvo dar kažkiek vokiečių ir žydų, bet štai latviai – tai tiesiog Latvijos užgrobėjai. Ir todėl negali būti Latvijos valstybės, juo labiau, kad Latvija yra perpus rusiška, o Rygoje latvių išvis mažuma. Todėl tie nepriklausomybės norintys latviai yra išties grobikai ir okupantai žemių, už kurias didvyriškai kovojo išvaduotojai nuo nacistinio jungo. Ir taip toliau.


Latvijoje KPSS finansuojamiems veikėjams nepasisekė. Nepavyko nei perversmo suorganizuoti, nei dar kažko padaryti. Bandė jie kažką panašaus padaryti ir Lietuvoje, bandydami Vilniaus ir Šalčininkų rajonų gyventojams priknisti protą, kad esą čia Lietuva neturi teisės į tas žemes, o ir Vilnius esą nelietuviškas ir lietuviai ten niekad negyveno. Panašiai bandė ir Klaipėdoje, skelbdami, kad Klaipėdos kraštas nelietuviškas, o išties ten Rusijai turinčios priklausyti žemės, bet šitai irgi nepavyko.

Sėkmingai komunistams pavyko padaryti tokius bardakus keliose kitose teritorijose – Pietų Osetijoje, Abchazijoje ir Padniestrėje. Ypač ryškus atvejis Padniestrėje, kur anie sugebėjo apginkluoti kažkokius vietinius banditus, sukelti karą, o tada atplėšti gabalą žemių nuo Moldavijos. Praėjo nuo to laiko jau pora dešimtmečių, bet žaizda tenai pūliuoja.


Panaši istorija, tik ilgiau besitęsianti, gavosi ir su Palestina: žydai tenai gyveno tūkstančius metų, kadaise turėjo ir valstybingumą, kurį, tarp kitko, dar Viduramžiais bandė atkurti – tik kad nesėkmingai. Žydai gyveno tenai be jokio perstojimo, nors aplinkinės šalys tas žemes užkariaudavo, o žydus naikindavo. Tarp kitko, vieni iš aršiausių naikintojų ankstyvaisiais viduramžiais buvo ne musulmonai, kurie tada su žydais visai sugyvendavo, o krikščionys, rengę į Jeruzalę kryžiaus žygius. Bet nepaisant naikinimo, nepaisant to, kad tūkstančiais žydai būdavo išvaromi į kitas šalis, žydai visada buvo Palestinos tauta. Iki XIX amžiaus Jeruzalėje žydai buvo dauguma, netgi nepaisant to, kad iš miestų užkariautojai juos itin norėdavo išstumti.

Jeruzalės žydai prie Raudų sienos. Daug metų iki visokių ten Sionizmo kongresų ir minčių apie Izraelio valstybės atkūrimą. Felix Bonfils nuotrauka, maždaug 1870 metai.
Bene didžiausias Palestinos žydų naikinimas prasidėjo jau XIX amžiuje, kai tuometiniai islamo veikėjai pradėjo valymus religiniu ir etniniu pagrindu – pirma Muhammad Ali Pasha iš Egipto, o paskui ir Osmanų Imperija varė žydus į dykumas, žudė, atimdinėjo namus ir turtą. XX amžiaus pradžioje osmanai norėjo padaryti Palestinos žydams genocidą, panašų į tą, kurį kiek anksčiau surengė armėnams, tačiau Osmanų Imperija laiku subyrėjo, Palestiną kaip tik tinkamu momentu užėmė britų kariuomenė ir didžioji dauguma žydų išliko.

Jau paskui vėl atgal į Palestiną ėmė keltis žydai iš kitų kraštų. Vat čia ir užfiksuokime esminį dalyką: žydai tenai gyveno visada, o grįžimas Palestinon – tai tiesiog grįžimas į Tėvynę, panašiai, kaip į lietuvių gyvenamą Lietuvą grįžtų Amerikos lietuviai. Visokių islamistų, nacių ir komunistų dešimtis metų kurti mitai apie tai, esą čia kažkas sugalvojo ir įkūrė Izraelį, išvarė arabus iš jų žemių ir t.t. – tai propaganda, paremta Joseph Goebbels**** idėja, kad bet kokio įžūlumo melas gali sueiti vietoje tiesos, jei bus pakankamai dažnai kartojamas.

Palestina buvo ir yra žydiška, o visokie klajokliai banditai, kurie klajoja ir keliasi kur papuola – tai būtent tie patys banditai, kuriuos nukvakę leftistai dabar vadina “palestiniečiais” ir pasakoja, esą tai kažkokia tauta.

Palestiniečių tautos ten jokios nėra. Yra tik arabai, kurie nenorėjo gyventi Palestinoje kartu su žydais*****. Dar 1948 įvairių arabų šalių veikėjai sugalvojo, kad žydus reikia išnaikinti, surengiant jiems pakartotinį Holokaustą. Nepavyko. Bet arabų vadukai, visokie islamistai, nepasidavė. Bardakas tęsėsi, situacija blogėjo, o dabar ir turime tai, ką turime: kelis teritorijos, iš kurių pabėgėlių nenori nei viena tuos pačius Hamas veikėjus finansuojanti valstybė.

Situacija tikrai liūdna: pabėgėliai, kurie kadaise norėjo nušluoti žydus į jūrą, remia savo vadus – Hamas. Hamas juos siundo ant žydų tol, kol susilaukia atsako. Jau susilaukus atsako, kartu su Rusija, krūvomis islamo režimų bei visokiais Vakarų komunistais ir toleruokliais pradedamos propagandinės kampanijos apie tai, kokie žydai yra blogi.

Šiemetinė konflikto pradžia yra kraštutinai ryškus pavyzdys to, kaip viskas vyksta: Hamas paleidžia porą šimtų raketų į žydus. Iš jų pusė nukrenta į laukus, kitą pusę numuša neįtikėtinus pinigus kainavusi Iron Dome priešraketinės gynybos sistema. Viena raketa, kurios nepavyko numušti, pataiko į namą, kur nužudo 3 žmones.

Po tų masinių Hamas apšaudymų Izraelis imasi veiksmų, sunaikina kažkiek identifikuotų raketų paleidimo taškų, kažkiek didesnio nuotolio raketų ir sandėlių, kur jos saugomos, taip pat nukala vieną-kitą Hamas veikėją. Kadangi Hamas yra patyrę atmatos, jie savo štabus, sandėlius ir raketų paleidimo vietas įsirengia kuo tankiau apgyvendintose teritorijose******, dažniausiai – mokyklų, vaikų darželių, ligoninių pastatuose. Aukos yra neišvengiamos, netgi kai jų stengiamasi išvengti.

Aukos neišvengiamos pirmiausiai todėl, kad Hamas smogikai iš bombarduojamų pastatų, kur įrengti štabai ir ginklų sandėliai, neleidžia pasišalinti žmonėms netgi tada, kai Izraelis apie tai praneša iš anksto. Dargi priešingai – stengiasi į ten suvaryti kuo daugiau moterų ir vaikų.

Po to, kai Izraelis ėmėsi atsakomųjų veiksmų prieš Hamas, Palestinoje atsirado žmonių, kuriems neatlaikė nervai ir jie išdrįso pasisakyti prieš teroristus. Su tokiais Hamas elgiasi paprastai - sušaudo gatvėje. Per trumpą laiką, kai vyko susišaudymai, šnipinėjimu apkaltinti ir gatvėje sušaudyti mažiausiai 6 žmonės. Nuotraukoje - vieno iš jų lavonas, pririštas prie motociklo ir tampomas gatvėmis tam, kad visi žinotų, kas atsitinka tiems, kas nori, kad karas baigtųsi.
Ir žinoma, kad tų aukų skaičiai paskui dar ir manipuliuojami. Kai žydai nušauna teroristą, hamasininkai paskelbia, kad žuvo nekalta auka. Kai teroristai suvaro į savo štabą būrelį vaikų iš mokyklos, o štabą sunaikina Izraelio raketa, hamasininkai šaukia, kaip žydai sprogdina vaikus. Vaikai tiems islamistams nereiškia nieko – jie juos nuo mažens moko, kad reikia apsikrauti sprogmenimis ir susisprogdinti. Jie tuos pačius vaikus naudoja vietoje gyvųjų skydų. Ir paskui skelbia, kad žydai yra žudikai.

Įvairūs teroristai neretai ima įkaitus, kuriuos naudoja vietoje gyvųjų skydų. Todėl visame pasaulyje, kovojant su teroristais, būna nekaltų aukų. Tačiau ir teroristų yra įvairių: vieni vietoje gyvų skydų naudoja priešus, kiti – šiaip nesusijusius žmones, o treti – netgi tuos, kuriuos skelbiasi ginantys. Būtent pastarąjai rūšiai priklauso Hamas.

Arabų ir žydų atskirtis Palestinoje – tai nėra tiesiog banalus procesas, kur būtų geri arabai ir blogas Hamas, ar kur būtų blogi arabai ir dar blogesnis Hamas. Problema yra tame, kad susidarius visuomenės grupei, kuri atsiskiria nuo likusios visuomenės dalies, prasideda preišprieša. Jei priešprieša pakankamai didelė, ji perauga į atvirą konfliktą, kur atsiskyrusi visuomenės grupė ima realiai kentėti. Tai kelia dar didesnę priešpriešą ir konfliktus. Kai tokios atsiskyrusios grupės valdymą perima nusikaltėliai, neturintys jokių moralinių skrupulų, jie tampa suinteresuotais tą priešpriešą didinti kuo labiau – taip visuomenės grupė atsiskiria dar labiau, o nusikaltėliai gauna daugiau valdžios. Būtent toksai atvejis ir yra Gazos ruože, kur valdo Hamas.

Hamas valdžia paremta tų pačių arabų krauju, žuvusiais vaikais, moterimis ir seneliais. Kuo daugiau aukų, tuo stipresnis yra Hamas. Kuo daugiau kenčia Palestinoje gyvenantys arabai, tuo daugiau valdžios gauna islamistai. Tai svarbiausia priežastis, dėl kurios nuolat kurstomas konfliktas, o jokių sureguliavimo veiksmų imtis islamistai atsisako. Juk vos tiktai karas baigsis, islamistai praras valdžią. Todėl jiems reikia nuolatinių aukų. Todėl, vos tiktai ima atrodyti, kad prasideda taika, islamistai ima šaudyti į žydus.

Kai teroristai verčia žūti nekaltus žmones, dėl tų žūčių kalti būtent teroristai. Kai teroristai šaudo į žmones, o dangstosi vaikais, dėl vaikų žūčių kalti teroristai. Kai Gazos ruože gyvenantys arabai žūsta dėl teroristų kaltės, būkim tiesūs: kalti yra teroristai iš Hamas. Visokie kairuoliai, ginantys Hamas – arba nesusigaudo realybėje, arba yra tiesiog atmatos, pateisinantys žudikus.

Panašūs banditiški “palestiniečiai” dabar tuntais ima kauptis visokiose Vakarų šalyse, reikalaudami sau visokių pašalpų ir išlaikymo, prievartauja moteris, skelbdami, kad čia esą tos baisios europietės kekšės apsirengia taip, kad jos pačios kaltos dėl savęs išprievartavimų ir nužudymų. Jie jau reikalauja, kad europiečiai laikytųsi Šariato. Kai kur jie reiklauja, kad nebūtų viešai švenčiamos Kalėdos, nes tai esą juos įžeidžia. Jie rengia mitingus, kuriuose netgi nepasidrovi skelbti, kad išnaikins žmones tų šalių, į kurias jie atvyko. Ir taip toliau.

Čia vertėtų pagalvoti ir truputį plačiau. Kai kokie nors tolerastai ima skelbti, kad reikia toleruoti visokias ten grupes, vertėtų užduoti paprastą klausimą: kuo tos grupės užsiima? Aš labai dažnai prisimenu Jėzaus žodžius, kad medį pažinsi iš vaisių ir kad reikia saugotis vilkų avinėlių kailiuose.

Nekaltomis aukomis apsimetantys Hamas, Hesbollah, Fatah ir panašių organizacijų islamistai – tai būtent tokie vilkai. Jų vaisius mes matome – tai žūstantys žmonės Palestinoje. Tolerastai, ginantys islamistus, irgi panašūs: tai žmonės, kurie gina žudikus ir prievartą. Ar norime susilaukti tokių vaisių, kaip ten?
........................................................................................................................................................

* Žiūrint griežtai, palestiniečiai nuo seno yra žydai, o žydai yra palestiniečiai. Kai kažkas pavadina palestiniečiais arabus, tai savo esme yra maždaug toksai painiojimas, kaip pavadinti lietuvius rusais. Aišku, Palestinos arabams tokios nesąmonės yra visai patogios, nes stebuklingu būdu kažkas pradeda galvoti, esą tenai gyvena kažkokia kita tauta – ne arabai, ne žydai, o palestiniečiai, suprantate. Panašiai gaunasi ir su valstybėmis – žmonės ima įsivaizduoti, esą yra kažkokia Palestina, kuri yra šalia Izraelio. Ne, ponai. Vienintelė Palestina, kuri buvo ir yra – tai žydiška Palestina. Palestinos valstybė yra Izraelis. O kad kažkokie islamistai tenai bando padaryti variantą, panašų į tą, kurį komunistai organizavo Moldavijai Padniestrėje – tai, žinote, jau kitas reikalas. Tarp kitko, Emanuelis Kantas, kuris kažkodėl nenorėdavo sakyti žodžio “žydas”, žydus taip ir vadindavo – “aplink mus gyvenantys palestiniečiai”.

** Viena Iron Dome antiraketa kainuoja netoli ketvirčio milijono litų. Izraelis jomis numuša Hamas teroristų paleistas raketas ir minosvaidžių minas, taip išsaugodamas žmonių gyvybes. Kai gana neseniai tos Iron Dome sistemos buvo įrengtos, Hamas teroristai buvo apšalę – išties didžiąją dalį į miestus skrendančių raketų izraeliečiams pavyksta numušti. Tačiau taktika pasikeitė: dabar Hamas jau šaudo salvėmis, po krūvą raketų vienu metu iš skirtingų taškų – taip kartais pavyksta vienai-kitai raketai prasiveržti ir kažką nužudyt. Dar prieš keletą metų atrodė, kad Izraelis bejėgis prieš teroristų apšaudymus, tačiau dabar situacija keičiasi.

*** Dangstytis vaikais, moterimis ar šiaip civiliais – įprasta Hamas. Vienas iš jų vadų, toksai Fathi Hamad (dabartinis jų vidaus reikalų ministras) dar 2008 pasakė labai atvirai kažkokioje viešoje kalboje: “Palestinos žmonėms mirtis tapo industrija, kur moterys yra tobulos, kaip ir kiti šioje žemėje gyvenantys žmonės. Senukai čia tobuli, ir mudžahedai tobuli, ir vaikai irgi tobuli. Tai yra priežastis, dėl kurios jie kuria gyvus skydus iš moterų, vaikų, senelių ir mudžahedų, kad galima būtų pasipriešinti Sionizmo bombų mašinai”.

**** Joseph Goebbels idėjos, skleidžiant melą apie Izraelį – tai ne koks nors netiesioginis nacių palikimas. Kartu su arabų veikėjais (Haj Amin Al Hussejni) naciai tikslingai ėmė kurti tuos mitus dar prieš II Pasaulinį karą, formuodami ir musulmoniškus SS padalinius, ir islamistų grupes Palestinoje. Tada ir buvo pradėta propaganda, esą Palestina yra arabiška, o žydai niekada ten negyveno. Vėliau pas tuos pačius arabus pasislėpė ir kai kurie nacių nusikaltėliai, toliau kūrę ir vystę tą pačią propagandą, tik jau padedant komunistams. Čia matome, kad Joseph Goebbels buvo teisus dėl melo poveikio: netgi nepaisant to, kad visiems žinomos evangelijos aprašo prieš porą tūkstančių metų ten gyvenanusius žydus, tuntai mūsiškių idiotų ima tikėti, kad žydų tenai niekuomet nebuvo, kad žydai į Palestiną atsikraustė tik po II Pasaulinio karo.

***** Palestina, apie kurią kalbama iš “palestiniečių” pozicijos – tai išties yra Jordanija (buvusi Transjordanija). Būtent ši valstybė po Izraelio susikūrimo ir pretendavo į tas teritorijas, į kurias dabar pretenduoja “palestiniečiai”. Tik vat baigėsi šitai prastai: po 1967 karo, kai Izraelis visas jį puolusias arabų šalis išdaužė, Palestinos Išsivadavimo Organizacijos veikėjai nutarė perimti valdžią Jordanijoje, kuri labiausiai juos ir rėmė. Kadangi Jordanijos karaliui šitai nepatiko (o tai natūralu), tai visi jie buvo praspirti velniop. Štai čia ir slepiasi viena iš raktinių problemų, dėl kurių konfliktas neišsisprendžia: Jordanija tų “palestiniečių” priimti nenori, nes bijo, kad kils grėsmė jai pačiai, o “palestiniečiams” vadovaujantys teroristai puikiai supranta, kad vos tik virš jų atsiras kokia nors normali valdžia, jiems baigsis katino dienos.

****** Anksčiau įprastas metodas pas Hamas buvo toks, kai į raketų paleidimo taškus prievarta būdavo suvaromi gyventojai iš aplinkinių rajonų, daugiausiai – beteisiai pabėgėliai, kad išsprogdinus raketų paleidimo tašką, būtų kuo daugiau aukų. Kai žydai pasigerino savo stebėjimo sistemas tiek, kad ėmė iš lėktuvų identifikuoti pavienius konkrečius raketų paleidime dalyvavusius žmones ir po to, kai šie pasišalindavo iš paleidimo taško, juos ėmė sprogdinti atokiau nuo gyvųjų skydų, teroristų taktika ėmė keistis – raketos dabar paleidinėjamos išvis iš gyvenamųjų namų kiemų, nuo mokyklų stogų ir pan.

Straipsnis iš rokiskis.popo.lt

Komentarai