Dovydas apie pragyvenimą Londone (dalis pokalbio)

google maps


Londonas yra vienas iš pasaulio miestų, kuriame pragyvenimo lygis didžiausias. Šiais metais jis užima 25 vietą iš 50 brangiausių miestų pasaulyje.

3 pagrindiniai dalykai, už kuriuos pirmiausia turėsi susimokėti, norėdamas gyventi ar studijuoti Londone.

Kambarių kainos
Kambarių kainos priklauso nuo vietos, miesto zonos ir rajono. Pavyzdžiui, dviviečio kambario kaina (kambarys, į kurį telpa dvigulė lova) Rytų Londone, 3 zonoje, Stratforde prieš metus buvo nuo 80 iki 90 svarų per savaitę, o vienvietis kambarys ten pat tuo laiku kainavo nuo 65 iki 75 svarų per savaitę. Gyvenamosios vietos tokiomis kainomis tekdavo ilgai paieškoti, ypač rudenį, kai suvažiuoja daug naujakurių. Vakarų Londone toje pačioje 3 zonoje už dvivietį kambarį tenka pakloti apie 100-120 svarų už savaitę.

Transportas
Londone automobilis nereikalingas, kadangi visur galima nuvykti visuomeniniu transportu (metro, traukiniu, autobusu). 1-3 zonos vieno mėnesio transporto bilietas kainuoja 90 svarų (studentams taikoma 30% nuolaida).

Maistas
Maisto kainos paprastai įvairuoja. Lyginant Lietuvos ir Didžiosios Britanijos atlyginimus, tai maistas Lietuvoje sąlyginai yra brangesnis. Pavyzdžiui, už 50 litų prekybos centre, pirkdamas to paties tipo prekes, iš parduotuvės išeisi su vienu maišeliu, o Britanijoje už 50 svarų išsineši 3-4 maišus pirkinių. Jei būna akcijų arba parduotuvės uždarymo metas, išsineši ir 6 maišus pirkinių už tą pačią kainą. Uždirbant 800 litų Lietuvoje yra sunku pragyventi, o uždirbant 800 svarų Anglijoje, galima sau leisti daug daugiau dalykų. Minimalus atlyginimas Anglijoje yra 6,08 svarų už valandą. Taigi dirbdamas visu etatu (40 valandų per savaitę), atskaičiavus mokesčius, atlyginimas turėtų siekti apie 850 – 860 svarų per mėnesį.

Štai toks paprastas ir atviras buvo mūsų pokalbis... Tiesa, Dovydas sakė mielai padėsiąs visiems, planuojantiems studijuoti užsienyje. Drąsiai jam rašykite ir klauskite to, kas jums rūpi.

Šaltinis: Žurnalas "Lietuvė"

Komentarai