Pomidorų padažas



Išbandžiau dar vieną pomidorų padažo receptą, dar laukia pomidorų padažas pagal J. Oliverį, bet vis prie jo neprieinu… Padažas man labai patiko. Naudojau avietinius pomidorus, labiau nugarinau, todėl padažas gavosi tirštesnis (tokio ir norėjau!).

Rašo neringa-blogas.com. Sakau, reiks susigundyt.

Stiklinė – 200 ml. man gavosi apie 8 litrus padažo.

Reikia:
6 kg. pomidorų
3 didesnių svogūnų
3 nedidelių galvučių česnako
1 stiklinės cukraus
2 v. šaukštų druskos
1/2 a. šaukštelio maltų juodųjų pipirų
6-8 lauro lapų
1/2 stiklinės acto 9 proc.

Pomidorus nublanširuokite (nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite). Susmulkinkite arba jei gerai prinoke užteks sutrinti tarp pirštų. Sudėkite pomidorus į puodą, suberkite cukrų, druską, lauro lapus, pipirus ir kubeliais pjaustytus svogūnus, kaitinkite kol padažas pradės tirštėti karts nuo karto pamaišykite, kad neprisviltų. Kai padažas ims tirštėti įspauskite česnakus ir supilkite actą, pakaitinkite dar apie 10 minučių.Kad padažas būtų vienalytės konsistencijos – sublenderiuokite ir užkaitinkite dar kartą.

Karštą padažą išpilstikite į iškaitintus stiklainius ir gerai užsukite.

Rekomenduoju pomidorų padažą pilstyti į iškaitintus stiklinius buteliukus!

Komentarai