Aušra Maldeikienė. Ką apgaudinėjame?



Aušros Maldeikienės traipsnis "Pinigų kartoje" apie tai, kas bus kai naujieji atėję į valdžią algas padidins iki 1100 ar net 1509 litų.

Pradžia tokia:

"Pastarosiomis dienomis manęs dažnai klausia, o kas bus, jeigu Lietuvoje atėjusi naujoji dauguma padidins minimalų darbo užmokestį iki anų 1100 ar net 1509 litų. Standartinis vadovėlinis atsakymas — bus didesnis nedarbas. Koks konkrečiai — pasakyti sunku, bet bent pradžioje nedarbas tikrai padidės, nors vėliau nusistovės tam tikra pusiausvyra. Kai kam bus geriau, kai kam blogiau. Nes kaip bežiūrėtum, sunku pasakyti, kas geriau, ar darbas už 850 litų į rankas tikintis vos per 700 litų ir pašalpų bei kompensacijų medžiojimas, ar bedarbio statusas. Problema kaip su tuo katinu: ar geriau uodegą kirsti po mažą gabalėlį, ar iškart. Abiem atvejais (katino) padėtis nepavydėtina. Beje, abiem atvejais nepavydėtina padėtis ir tų, kurie tas (katino) kančias stebi. Net jei nenorima pripažinti, kad daugelio tautiečių bėdos viena ar kita forma virsta kiekvieno skausmu, nori nenori tenka sutikti, kad anos pašalpos ir kompensacijos galiausia yra mokamos iš tų pačios bendros kišenės, vardu biudžetas."

Ir labai gera pabaiga:

"Mes galime save apgaudinėti, kad negalime įteisinti adekvačių atlygių, kurie leidžia gyventi, bet neturime pamiršti — sąskaitoje kasdien kaupiasi augančios skolos už melą."

Komentarai