Kuo mes prastesni?



Vietoje to, kad pirkti galima patiems gaminti ir parduoti. Kuo mes prastesni? Buvo vieno lietuvio A.Petrusevičiaus) konstruotas automatas Vytis, tai ne, vietoje to, kad paskatinti, tai nuteisė.

Juodkalnija pristatė savo gamybos pistoletus ir automatus

Juodkalnijos gynybos ministerija pristatė šaunamąjį ginklą, kurį pagamino nacionalinė įmonė „Tara“, teigiama ministerijos pranešime spaudai, kurį cituoja lenta.ru. Ginklo demonstravimas įvyko Moikovaco mieste, esančiame šalies šiaurėje. Tarp pademonstruotų pavyzdžių buvo TM 9 mm kalibro pistoletai ir 5,56 mm kalibro TM 4 automatai.


Ginklų pristatyme dalyvavo Juodkalnijos gynybos ministras Boro Vučiničius bei ministro pirmininko pavaduotojas Duško Markovičius.

Kariuomenei jau tiekiami Juodkalnijos gamybos ginklai, tačiau, kaip teigiama šalies gynybos ministerijos pranešime spaudai, planinis TM 9 ir TM 4 pirkimas kol kas nevykdomas.

Anksčiau kompanija „Tara“ nemokamai perdavė specialiesiems Juodkalnijos pėstininkų būriams 120 pistoletų ir dešimt automatų, specialiesiems karinių jūrų pajėgų būriams – 30 pistoletų ir tiek pat automatų, o policijai – šimtą pistoletų ir dešimt automatų. Techniniai Juodkalnijos ginklų parametrai nepatikslinti.

Tam, kad būtų paspartintas karinės pramonės produkcijos pristatymas kariuomenėms, „Tara“ sutiko sutartį su Juodkalnijos gynybos ministerija sudaryti su 50 proc. nuolaida. Ateityje „Tara“ ketina dalyvauti NATO skelbiamuose konkursuose dėl ginklų tiekimo. Per ginklų pristatymą Juodkalnijos gynybos ministras taip pat papasakojo, kad šalyje plėtojama reaktyvinių variklių, skirtų mokomiesiems lėktuvams „L-39 Albatros“, bei 30-ies kitų gynybos produkcijos rūšių gamyba.